Nutricia baby
Voeding

Allergie in de familie

Bij het ontwikkelen van een koemelkallergie speelt erfelijkheid een rol.

Allergie in de familie: kies de juiste voeding

Bij het ontwikkelen van een koemelkallergie speelt erfelijkheid een rol. Heeft één van de ouders, een broertje of een zusje een allergie (gehad), zoals eczeem, hooikoorts, astma of voedselallergie? Dan heeft je kindje een verhoogde kans op het ontwikkelen van koemelkallergie. Borstvoeding is de beste voeding voor je baby als hij een verhoogde kans heeft op koemelkallergie.

Test welke flesvoeding je kindje nodig heeft

Je kunt in één minuut zien welke flesvoeding jouw kindje nodig heeft: standaard flesvoeding of een andere flesvoeding. Doe de test!

Een verhoogde kans op koemelkallergie… wat nu?

Als je kindje een verhoogde kans heeft op het ontwikkelen van koemelkallergie, kun je tijdens het eerste levensjaar preventieve maatregelen nemen:

  • Niet roken bij je baby.
  • Je kindje uitsluitend borstvoeding geven. In elk geval tot je baby minimaal zes maanden oud is.
  • Als je overstapt op flesvoeding, gebruik dan een H.A. voeding vanaf de eerste fles. Ook als je slechts eenmalig flesvoeding geeft.

Voorkom vergissingen

Allergie in de familie? Vertel dat aan je verloskundige, je kraamhulp en het consultatiebureau en vraag om H.A. flesvoeding. Zo voorkom je dat je baby per ongeluk standaard flesvoeding krijgt. Als je in het ziekenhuis bevalt, kan het zijn dat verpleegkundigen je baby ’s nachts een flesje geven zodat jij lekker kunt doorslapen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 2,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?