Nutricia baby

Maak een account aan en ontvang meer baby info

Allergie en ongemakjes

Baby wil niet doorslapen

Baby’s hebben nog geen dag- en nachtritme zoals volwassenen dat hebben. Om de drie à vier uur hebben ze behoefte aan voeding. Na de geboorte moet je kindje een 24-urenritme leren. Sommige baby’s ontwikkelen dat redelijk snel: zij vallen na de laatste voeding als een blok in slaap en worden pas de volgende ochtend weer wakker. Andere baby’s zijn ’s nachts vaak wakker.

Waarom slaapt mijn kindje niet door?

Als je kindje niet doorslaapt, kan hij honger hebben. Maar ook darmkrampjes kunnen ervoor zorgen dat je baby niet doorslaapt. En misschien heeft je baby een vieze luier? Is het te koud of te warm in de slaapkamer? Ook een drukke dag, waarop je baby veel indrukken heeft opgedaan, kan ervoor zorgen dat hij niet doorslaapt.​​

Wat kan je doen als je baby niet doorslaapt?

Gelukkig kan je baby met een beetje tijd, liefde en geduld snel een regelmatig slaappatroon ontwikkelen, zodat ook jij kan genieten van een heerlijke nachtrust. De volgende tips kunnen jou en je baby helpen:

  • ​​ Leg je baby in zijn eigen wiegje met een stevig matras.
  • Leg je kindje op zijn ruggetje met zijn voetjes tegen het voeteneind. Zo kan hij zich niet naar beneden onder de dekens wurmen.
  • Houd een slaapdagboekje bij om te ontdekken welke routines werken of wat je zou kunnen veranderen.
  • Heeft je baby honger en geef je flesvoeding? Overweeg dan om hem een flesje te geven vóór het slapengaan, bijvoorbeeld Nutrilon Verzadiging 2. Let erop dat hij ook deze laatste voeding rustig drinkt – vijftien tot twintig minuten is normaal voor het leegdrinken van één flesje.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 2 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.