Nutricia baby

Mijn baby is verkouden

Je baby heeft zijn eerste verkoudheid en je maakt je best wel wat ongerust. Geen paniek! Een verkoudheid komt vaak voor, zowel in de winter als in de zomer. We geven je graag enkele tips mee om je baby te verzorgen tijdens zijn verkoudheid.

Ontstop je baby’s neus

Is zijn neusje erg verstopt?

De oplossing: de babysnuiter. Dit apparaatje is zeer handig om het slijm op te zuigen. Leg je baby op zijn zij.

Volg de gebruiksaanwijzing om het neusje van je baby te reinigen.

Als het slijm dik is, kan je enkele druppels fysiologisch serum in het neusgat aanbrengen alvorens de babysnuiter te gebruiken: je zal de neusholte dan makkelijker kunnen vrijmaken.

Is hij enkel verkouden?

Maak zijn neus dan schoon met fysiologisch serum of met zeewater in sprayvorm. Deze producten vind je in de apotheek. Leg je baby op zijn rug, met zijn hoofd op een kussen. Leg zijn hoofd op de rechterzijde. Plaats het uiteinde van het doseerapparaatje in zijn linkerneusgat en duw er krachtig op. Al de vloeistof zal langs het andere neusgat weglopen en de onzuiverheden met zich meenemen. Doe hetzelfde aan de andere kant.

Verkies eenmalige dosissen of een spray voor de handigheid. Een lopende neus irriteert vaak de zeer fijne huid van je baby’s neusgaten. Hydrateer het uiteinde van zijn neus en zijn neusvleugels met een beetje hydraterende crème voor baby’s.

Een tip:

Hij zal zich waarschijnlijk niet zomaar laten doen. Indien je baby te veel beweegt wanneer je hem verzorgt, kan je hem gemakkelijk stil laten liggen én hem tegelijk geruststellen: plaats zijn armpjes naast zijn lichaam en wikkel hem in een badhanddoek. Zet zijn rug vast tegen je buik, hij zal zich veilig voelen.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1 maand