Nutricia baby
Voeding

Hoe lang duurt de melkvoeding?

Wanneer mijn kindje melk drinkt, gaat het altijd heel erg traag en duurt het lang. Zou het kunnen dat de melk te dik is voor het speentje?

Het is heel belangrijk dat je het gepaste speentje vindt voor een zo goed mogelijk comfort en de ontwikkeling van een goede drinktechniek. Het is altijd mogelijk dat de speen die je gebruikt een te kleine opening heeft en bijgevolg de melk niet vlot door de opening kan vloeien.

De dikte van de melk is ook verschillend. Sommige melken zijn van nature ingedikt. Als je een dikkere melk geeft, kies dan voor een speentje met een grotere opening of ga voor de drie-standen speen.

Heb je een speen zonder een regelbare opening, dan kan het debiet afhangen van hoe hard de schroefdop aangespannen is. Hoe meer de schroefdop is aangespannen, hoe harder je baby’tje zal moeten zuigen.

Hou er rekening mee dat er een verschil is tussen de duur van borstvoeding en die van flesvoeding. Bij borstvoeding mag het langer duren, bij flesvoeding raden we ongeveer 20 minuten aan. Na 20 minuten worden baby’tjes namelijk moe en lukt het niet meer zo goed.

Kies je ervoor om van voeding te veranderen in plaats van de speen te veranderen, raadpleeg dan eerst altijd je kinderarts of Kind & Gezin vooraleer je de voeding van je kindje wijzigt.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?