Voeding

Groeispurten

Er zijn dagen dat je kindje aan één stuk door wil drinken en onrustig is. Dit noemen we ‘groeispurten’. Groeispurten komen voor rond 10 dagen, 6 weken en 3 maanden

Het is niet te zeggen hoeveel borstvoeding je kindje precies nodig heeft. Het devies is: geef hem zoveel als hij wil en voed wanneer hij daarom vraagt. Je hoeft je voor het geven van borstvoeding niet aan een schema te houden. Regelmaat ontstaat meestal vanzelf, doordat je baby aangeeft wanneer hij honger heeft. Let er wel op dat je in de eerste weken ook ’s nachts voedt; het maagje van je baby is dan nog erg klein. Daarom zal hij eens in de twee à drie uur om voeding vragen. Als je kindje goed groeit (90 tot 200 gram per week) en voldoende natte luiers heeft (minimaal 4 per dag), weet je zeker dat hij voldoende drinkt.

Als je baby hongerig blijft

Een hongerige baby is geen reden tot ongerustheid. Als je kindje goed groeit (zo’n negentig tot tweehonderd gram per week), goed plast (minimaal vier zware luiers) en tevreden oogt, is alles in orde. Ditzelfde geldt als je je afvraagt of je kindje wel genoeg borstvoeding krijgt. Als je toch twijfels hebt, ga dan naar je arts of het consultatiebureau.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 0,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.