Nutricia baby

Het belang van vlees

Ik heb gehoord dat ik vanaf 6 maanden moet starten met vlees. Waarom moet dit en welk vlees mag ik geven?

Vanaf 6 maanden is het belangrijk dat je baby extra ijzer via de voeding binnenkrijgt. Rond deze leeftijd is de ijzervoorraad die je baby’tje in je buik heeft opgeslagen opgebruikt. Daarom is het belangrijk om vanaf 6 maanden te starten met groentepap en hier dan ook kleine hoeveelheden vlees aan toe te voegen.

Indien je flesvoeding geeft, start je rond 6 maanden ook met opvolgmelk. Geef je borstvoeding, blijf dit dan zeker verder geven, hier zit namelijk ook voldoende ijzer in.

​​In bepaalde groenten en in vlees zit ijzer. Je kan best starten met vlees zonder zichtbaar vet zoals kip, kalkoen, kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees en zelfs ook paardenvlees.
Je baby’tje heeft niet elke dag vlees nodig. Zo kan je ook 1 à 2 keer per week vis geven of het eens vervangen door ei of peulvruchten.

Je zal zien dat je baby’tje maar hele kleine hoeveelheden nodig heeft. Je mag om te beginnen 15g vlees of vis geven. Dit is ongeveer 1 eetlepel gemalen vlees of vis. Kook of stoom je vlees of vis alvorens het te malen.