Nutricia baby

Feestelijk plezier: 6 tips om een gezellige, maar veilige kerst te vieren

Het voelt alsof 2020 een decennium heeft geduurd.. en soms is de feestelijke sfeer ver te zoeken als je bedenkt dat door corona je kerst er waarschijnlijk heel anders uit gaat zien dan voorgaande jaren. Vooral als je het niet met de hele familie kunt vieren. Maar laat dit de kerststemming niet verpesten! Er zijn tal van manieren om er tóch wat moois van te maken, zowel voor jou als voor je kleintje(s).

Moeder en kind versieren de boom

Wij hebben wat tips bedacht waarmee je deze kerst nog steeds speciaal kunt maken:

1. Bestel je cadeautjes en versiering online

Vermijd de drukke winkels en doe al je online aankopen vanuit je luie stoel. Met Click & Collect steun je ook nog eens de lokale handel. Vergeet niet om wat decoraties voor binnen in je winkelmandje te gooien. Want ook al heb je misschien niet veel gasten, het blijven de feestdagen, en niets brengt je zo in de stemming als mooie kerstballen, kransen en gezellige lichtjes! 

2. Maak een lijstje met nieuwe activiteiten voor de kerstdagen

Of je nu een baby of peuter hebt, je kunt tijdens de kerst veel plezier beleven met nieuwe activiteiten die je misschien nog niet eerder met ze hebt gedaan. Maak van te voren een lijstje met dingen die je thuis met je kinderen kunt doen - bijvoorbeeld: een nieuwe puzzel leggen, een knutselwerk maken, een toneelstukje opvoeren of nieuwe liedjes leren en zingen. Op deze manier hebben jij en de kinderen iets om naar uit te kijken, en door vooraf te plannen, sta je niet plots voor de kerst zonder ideeën.

3. Organiseer een online feestavond

Omdat je niet al je vrienden en familie in levende lijve kunt zien, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je geen contact met ze kunt opnemen. Plan een gezellige videobel date in! Je kunt zo samen cadeautjes openen, samen een favoriet recept bakken, je verkleden (lelijke kersttruien mogen dit jaar wel!) of doe bijvoorbeeld een online (kerst) quiz met leuke feitjes over je vrienden of familie. Om de kerst videobel date “official” te maken, kun je een leuke zelfgemaakte invite maken. Voorpret is vaak al de leukste pret! 

Vader en kind samen voor Kerst

4. Zorg goed voor jezelf 

Het is soms moeilijk om voor jezelf te zorgen als je voor anderen zorgt, maar het is nu meer dan ooit belangrijk om uitgerust te blijven en jezelf en je gezondheid zoveel mogelijk te verzorgen. Volgens de WHO is een gezond voedingspatroon erg belangrijk. We weten dat de feestdagen dé tijd is om achterover te leunen en lekker te ontspannen, maar probeer toch een gezond voedingspatroon en levensstijl aan te houden - vergeet niet dat voldoende beweging en slaap ook goed zijn.Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling buiten, hopelijk komt dat winterzonnetje dan ook nog door! 

5. Deel de vreugde

Voor veel mensen is Kerstmis hét moment om iets voor een ander te doen. Je kan misschien minder vaak naar buiten om een goede daad te doen, toch kan je anderen ook nu blij maken. Laat bijvoorbeeld een maaltijd bij iemand bezorgen, doneer bloed, betaal voor iemands boodschappen of geef je postbode een zakje kerstkransjes. Hoe groot of klein het ook is, het gaat om het gebaar.

6. Be safe!

Het wordt een Kerst in kleine kring dit jaar.  Maar als we allemaal de adviezen van de overheid blijven volgen, kunnen we binnenkort weer iedereen knuffelen die ons lief is! Geniet van de feestdagen!

Vragen of advies over jezelf of je kindje?