Nutricia baby
Voeding

Tips bij koemelkallergie

Als duidelijk is dat je baby koemelkallergie heeft, dan is het belangrijk om de voeding van je kindje hierop aan te passen.

Wat kun je doen als je kindje koemelkallergie heeft?

De volgende tips kunnen je helpen:

  • Geef je borstvoeding (eventueel in combinatie met flesvoeding), pas dan je eigen voeding aan. Vraag je huisarts om een verwijzing naar een diëtist voor advies over koemelkvrije voeding. 
  • Als je flesvoeding geeft (eventueel in combinatie met borstvoeding), is een voeding met gedeeltelijk geknipte eiwitten (zoals Nutrilon H.A. 2) niet meer voldoende om de klachten te behandelen. Dan is een speciale voeding nodig waarin de eiwitten helemaal gesplitst zijn, zodat er alleen nog maar hele kleine stukjes eiwit in voorkomen (dit noemen we volledig geknipt koemelkeiwit). Kindjes met een koemelkallergie kunnen deze hele kleine stukjes goed verdragen en de klachten nemen vaak binnen twee tot vier weken af. Nutrilon Pepti 2 is een dieetvoeding bij koemelkallergie en verkrijgbaar bij de drogist en apotheek. 

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 5,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.