Emotie en relaties

Aandacht voor je partner

De komst van een kindje zet je leven volledig op z’n kop. De relatie met je partner kan hierdoor veranderen.

Aandacht voor de relatie met je partner

De komst van een kindje zet je leven volledig op z’n kop. De relatie met je partner kan hierdoor veranderen. Zolang jullie blijven communiceren, af en toe een compromis sluiten en taken slim verdelen, is er niets aan de hand. De band met je partner wordt dan alleen maar hechter. Jullie delen immers iets heel bijzonders: een prachtige baby!

Zorg voor balans binnen je gezin

De eerste maanden na de geboorte ben je heel intensief bezig met de zorg voor je baby. Soms lijkt het wel een fulltime baan. Voeden, verschonen, knuffelen, al je aandacht en tijd gaat automatisch uit naar je kindje. Je partner komt dan wel eens op de tweede plaats. Gelukkig kun je op allerlei manieren aandacht besteden aan je relatie.

Tips om je relatie sprankelend te houden

  • Blijf praten met elkaar! Eventuele spanningen lopen minder hoog op, als jullie je gevoelens blijven delen. Probeer niet alleen over jullie kindje te praten. Er is nog zoveel meer dat jullie bindt.
  • Betrek je partner bij de verzorging van jullie kindje. Zo voelt hij zich niet buitengesloten en word jij ontlast. Negen maanden hebben jullie samen uitgekeken naar de komst van jullie kindje. Nu kun je je partner betrekken bij de verzorging ervan. Verdeel bijvoorbeeld de voedingen.
  • Maak tijd voor elkaar. Ga romantisch uit eten, spreek gezellig de dag door of kruip lekker samen op de zetel. Wat jullie doen maakt niet zoveel uit, als jullie maar aandacht voor elkaar hebben.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 2,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.