Lifestyle

Babyvoeding in het vliegtuig

Een vliegreis met je kindje is altijd spannend. Om lekker rustig op jullie bestemming aan te komen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Voor het eerst met het vliegtuig

Bedenk goed wanneer je je kindje laat slapen. Houd je hem voor de vlucht even wakker? Zodat hij gemakkelijk in slaap valt tijdens de vlucht. Of heb je liever een uitgerust kindje tijdens de vlucht en laat je hem van tevoren slapen? Als je kindje tijdens de vlucht wakker is, laat hem dan doen wat hij wil. En neem genoeg speelgoed en knuffels mee in je handbagage. Gaat hij zich vervelen? Geef hem dan zijn nieuwe speelgoed cadeau. Dan speelt hij zo weer een tijdje verder!

Babyvoeding tijdens de vlucht

De lucht in het vliegtuig is erg droog. Laat je kindje daarom meer drinken dan thuis. Tijdens het opstijgen en landen is het sowieso goed om je kindje te voeden. Hij krijgt dan minder last van zijn oortjes. Gelukkig mag je babyvoeding meenemen in je handbagage. Biedt de voeding bij de bagagecontrole apart aan. Dit hoeft niet in een doorzichtige plastic zak. In je handbagage mag je de voeding meenemen die je tijdens de vlucht nodig hebt. Aan boord van het vliegtuig kun je warm water krijgen. En vaak is au bain marie opwarmen mogelijk. Maar houd er rekening mee dat er aan boord niet altijd opwarmmogelijkheden zijn. Wil je weten wat de mogelijkheden aan boord zijn? Neem dan vooraf contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Babyvoeding in de koffer

Je mag in je koffer zoveel babyvoeding meenemen in je als je wilt! Maar zorg wel dat je koffer er niet te zwaar door wordt. Controleer voordat je de verpakkingen inpakt wel altijd goed of ze zijn afgesloten.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.