Nutricia baby

Zo maak je je eerste vakantie met je baby bijzonder én relaxt!

Als je voor het eerst met je baby op vakantie gaat, dan is het best even aanpassen en wennen. Eerst was een vakantie één en al ontspanning, maar met een kleintje kan dat toch net even anders zijn. Misschien draai jij je hand er niet voor om. Of misschien heb je toch wat stress van al het regelen, het organiseren of de ‘wat als mijn kindje…?’-vragen die je jezelf stelt. Dan ben je niet de enige ;-)

Hieronder geven we je tips om jullie eerste trip extra bijzonder én ontspannen te maken!

Tip 1: Maak foto’s, veel foto’s

Het ligt zo ontzettend voor de hand, maar soms vergeet je het gewoon te doen: foto’s maken. Heel veel foto’s maken. Dat is niet alleen leuk voor de familie en vrienden thuis, maar ook heel leuk voor later. Het maakt de herinneringen namelijk tastbaar. En als je kleintje eenmaal groter is (en dat gaat sneller dan je denkt), is het voor hem ook een schat aan herinneringen.

Probeer niet te kritisch te zijn als je foto’s maakt. Het zijn juist die gekke, mooie, lieve, ‘vieze’ smoeltjes die uiteindelijk het leukste zijn. Je kunt er een mooi album van maken, dat je er af en toe even bij kunt pakken en waarbij je lekker weg kunt dromen.

Tip 2 : Lief Dagboek..

De tijd vliegt en er gebeurt zo veel tegelijkertijd! Er gebeurt zoveel in je eigen leven en dat van je kleintje, dat het niet gek is dat je niet meer alles kunt onthouden.

Op vakantie heb je net even meer tijd om elke dag de gebeurtenissen in een leuk boekje bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over:

  • De plekken waar je bent geweest.
  • Wat jullie hebben gegeten en gedronken.
  • Alle eerste keren van je kleintje (bijvoorbeeld in het vliegtuig, de zee of misschien de eerste keer een citroen, watermeloen of een ijsje eten).
  • Wat was er leuk aan de dag.
  • Wat was het gekste dat er gebeurde.
  • Waar jullie het hardste om hebben moeten lachen.

Je kunt de lijst eindeloos uitbreiden en op die manier maak je een leuk (vakantie)dagboek voor later.

Er zijn overigens ook genoeg boekjes te koop waar al vragen in staan en waar je foto’s aan kunt toevoegen. Wel zo makkelijk als je weinig tijd of inspiratie hebt!

Tip 3: Vloggen maar

Je kunt er in deze tijd niet meer om heen; veel mensen leggen hun leven vast op video. Gelukkig hoef je niet de nieuwe Enzo Knol te zijn om een hele leuke video te maken van je eerste vakantie samen.

Op bewegende beelden kun je net iets meer emotie laten zien en kun je die bijzondere momenten met je kindje nog beter vastleggen. Probeer het filmen af te wisselen, zodat jullie allemaal in beeld komen. Het is extra leuk als je af en toe ook wat vertelt op de video. Denk bijvoorbeeld aan wat je aan het doen bent, waar je bent of waar je naartoe gaat. Je kunt een losse videocamera hiervoor meenemen of video’s maken met je mobiele telefoon want die heb je waarschijnlijk toch wel bij je.

Tip 4: Rust

Het kan best even stresserend zijn, met je kleintje op vakantie gaan. Een vol zwembad met enthousiaste kindjes is niet voor iedereen het ultieme idee van ontspanning. Om je tijdens je vakantie toch wat te ontspannen, kun je afspraken maken met je partner.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan zwemmen met de baby zodat je partner even wat rust heeft, en andersom. En als je kindje in de middag gaat slapen, kun je ervoor kiezen om samen ook even lekker je ogen dicht te doen. Zo kun je weer wat opladen, net als je kindje!

Tip 5: Echt samen

De eerste vakantie is natuurlijk bedoeld om als gezinnetje te genieten. Maar probeer ook echt tijd voor je partner te maken.

Als je baby in de avond op bed ligt, kun je samen even wat quality time doorbrengen. Een goed gesprek, een film kijken, een spelletje doen, een glaasje wijn drinken. Alles kan, als je het maar samen doet. Even met iets anders bezig zijn dan de verzorging van je kindje is heel belangrijk voor jullie relatie en niet te vergeten heel leuk, fijn en ontspannen.

Je kunt er al rekening mee houden bij het boeken van een accommodatie. Als je een huisje boekt heb je alle natuurlijk ruimte. Bij een hotelkamer kun je voor een kamer kiezen dicht bij het restaurant, de bar of een eetcafé waar je nog bereik hebt met je babyfoon. Zo kunnen jullie samen genieten terwijl je in de buurt blijft van je kindje. Test de babyfoon wel even goed op locatie, voor je deze gebruikt.

Fijne vakantie samen!