Ontwikkeling

100 jaar onderzoek

Wist je dat Nutricia de enige fabrikant van babyvoeding is met een eigen onderzoekscentrum in Nederland?

Hier in Utrecht doen wij al meer dan 100 jaar onderzoek naar babyvoeding


Ons team bestaat uit zo’n 250 wetenschappers: biologen, voedingswetenschappers, voedseltechnologen, technici en doktoren. Zij werken nauw samen met laboratoria, universiteiten en ziekenhuizen. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat wij de laatste wetenschappelijke inzichten meenemen in onze producten.


Geschiedenis


  • 1894 De Duitse Alexander Backhaus ontwikkelt de eerste voeding speciaal voor pasgeborenen. Deze is uniek, omdat hij niet op basis van rauwe koemelk wordt gemaakt, maar op basis van gepasteuriseerde melk. 
  • 1896 Marinus van der Hagen ontving patent op de Backhausmethode om babyvoeding te produceren in het Nederlandse Zoetermeer. 
  • 1901 In 1901 wordt de N.V. Nutricia opgericht. Nutricia, van het Latijnse woord 'nutrire' (= voeden), betekent zoveel als voedster of min. 
  • 1986 Start Nutricia Kindervoeding Service. Vanaf dit moment kunnen moeders met hun vragen over borstvoeding, flesvoeding of hapjes terecht bij de voedingskundigen van Nutricia.
  • 1992 De introductie van DHA/AA in voedingen voor prematuren van Nutricia (later volgt het voor alle voedingen). 
  • 2002 De introductie van prebiotische vezels in voedingen van Nutricia. 
  • 2010 Introductie van onverzadigde vetzuren in opvolgmelk van Nutricia. 
  • 2012 Aanpassing receptuur, met Nutricia's gepatenteerde mix van de prebiotische vezels GOS:lcFOS 9:1, de onverzadigde vetzuren DHA en AA en ijzer die de normale ontwikkeling van de hersenen van je kindje ondersteunt.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 0,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.