Ontwikkeling

Goed eten, goede bacteriën

De bacteriën in de darmen vormen een belangrijk onderdeel van de weerstand. Bij je kindje moeten deze bacteriën zich nog ontwikkelen. De opbouw van de darmbacteriën duurt ongeveer 3 jaar, de ontwikkeling van het immuunsysteem duurt meer dan 5 jaar. De voeding van je baby helpt daarbij. Het immuunsysteem wordt namelijk ondersteund door vitamines A, C en D. Daarnaast kunnen zogenoemde prebiotische vezels nog extra steun geven.

Goede bacteriën

Borstvoeding is goed voor de groei van goede bacteriën in de darmen. Dat komt doordat in moedermelk prebiotische vezels zitten. Prebiotische vezels helpen bij de ontwikkeling van goede bacteriën in de darmen en ondersteunen daarmee het immuunsysteem. In de darmen van een borstgevoede baby groeien door de moedermelk vooral goede bacteriën.

Lees hier meer over de rol van borstvoeding bij het immuunsysteem

Prebiotische vezels

In de moedermelk die je je kleintje geeft, zit een mix van vezels die er voor zorgt dat er zich goede bacteriën ontwikkelen in de darmen. In sommige varianten opvolgmelk zijn prebiotische vezels toegevoegd. Hiermee wordt geprobeerd het effect van de vezels uit moedermelk zo goed mogelijk na te bootsen. 

De eerste hapjes

In het begin krijgt je baby alleen borstvoeding of flesvoeding. De prebiotische vezels daarin zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de darmbacteriën. Vanaf ongeveer 4 maanden mag je kind naast de melkvoeding beginnen met vaste voedingsmiddelen. Wist je dat ook deze voeding belangrijk is voor de darmen en de weerstand? Je leest er hier meer over

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.