Nutricia baby
Ontwikkeling

Je baby slaapt niet door

Baby’s hebben nog geen dag- en nachtritme zoals volwassenen dat hebben. Om de drie à vier uur hebben ze behoefte aan voeding.

Als je baby niet wil doorslapen

Baby’s hebben nog geen dag- en nachtritme zoals volwassenen dat hebben. Om de drie à vier uur hebben ze behoefte aan voeding. Na de geboorte moet je kindje een 24-uursritme leren. Sommige baby’s ontwikkelen dat redelijk snel: zij vallen na de laatste voeding als een blok in slaap en worden pas de volgende ochtend weer wakker. Andere baby’s zijn ’s nachts vaak wakker.

Waarom slaapt mijn kindje niet door?

Als je kindje niet doorslaapt, kan hij honger hebben . Maar ook darmkrampjes kunnen ervoor zorgen dat je baby niet doorslaapt. En misschien heeft je baby een vieze luier? Is het wellicht te koud of te warm op de slaapkamer? Ook een drukke dag, waarop je baby veel indrukken heeft opgedaan, kan ervoor zorgen dat hij niet doorslaapt.

Wat kun je doen als je baby niet doorslaapt?

Gelukkig kan je baby met een beetje tijd, liefde en geduld snel een regelmatig slaappatroon ontwikkelen, zodat ook jij kunt genieten van een heerlijke nachtrust. De volgende tips kunnen jou en je baby helpen: 

  • Leg je baby in een eigen wiegje met een stevig matras, afgedekt met één enkel laken. Stop het laken stevig in, niet hoger dan zijn schouders, zodat het beddengoed zijn hoofdje niet kan bedekken. 
  • Leg je kindje op zijn ruggetje met zijn voetjes tegen het voeteneind. Zo kan hij zich niet naar beneden onder de dekens wurmen. 
  • Houd een slaapdagboekje bij om te ontdekken welke routines werken of wat je zou kunnen veranderen. 

Een rustgevend advies

Neem dan contact op met de Nutricia Babyvoeding lijn 0800-166 85. Onze voedingskundigen zijn van maandag tot donderdag van 8h30 tot 17h en vrijdag van 8h30 tot 16h gratis bereikbaar voor al je vragen.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?

Vragen of advies over jezelf of je kindje?