Nutricia baby
Ontwikkeling

De geschiedenis van Nutricia

Meer dan honderd jaar geleden is het allemaal begonnen als kleine zuivelfabriek.

Aan het eind van de 19e eeuw sterft in Nederland en andere landen van Europa ruim 20% van de zuigelingen in het eerste levensjaar. Meestal is de oorzaak een voedingsstoornis die voornamelijk optreedt bij zuigelingen die in plaats van moedermelk als alternatief rauwe koemelk krijgen.

Nutricia

Pas vanaf 1845 komt er verbetering in de productie van voedingsproducten voor baby’s. Vooral doordat de medische wetenschap inzicht krijgt in de bacteriologie (Louis Pasteur). In 1894 slaagt de Duitse professor Alexander Backhaus er in om een voeding te ontwikkelen die geschikt is voor pasgeborenen. In 1896 krijgt Martinus van der Hagen, oprichter van de stoomzuivelfabriek in Zegwaard, het alleenrecht om volgens de Backhaus-methode zuigelingenvoeding te produceren uit koemelk. In 1901 wordt de N.V. Nutricia opgericht. Nutricia, van het Latijnse woord 'nutrire' (= voeden), betekent zoveel als voedster. Dit is jarenlang het beeldmerk van Nutricia geweest.Al van oudsher onderhoudt Nutricia nauwe banden met de medische professie. Zo worden voor de Eerste Wereldoorlog gezamenlijk de eerste dieetproducten ontwikkeld, waaronder suikerarme melk voor diabetici en jodiumhoudende melk voor strumapatiënten. Na de tweede wereldoorlog ontwikkelt Nutricia zich steeds meer tot een fabrikant van kennisintensieve voedingsmiddelen, met een eigen afdeling Research en een proeffabriek. Naast voedingsmiddelen is bij Nutricia uiteraard ook goede service erg belangrijk. Jullie kunnen dus terecht met al je vragen bij de Nutricia voedingskundigen op het gratis nummer 0800 16 685.

Baby- en kindervoeding

Onder de merknaam Nutricia wordt begin deze eeuw een groot aantal nieuwe soorten zuigelingenvoeding geïntroduceerd. In 1947 verschijnen de eerste blikjes Olvarit, kant en klare groentevoeding voor baby's. De naam is afgeleid van Olus (Latijn voor groente), 'varot' duidt op variatie.Ook op het gebied van zuigelingenvoeding staat de ontwikkeling niet stil en worden verschillende soorten Almiron geïntroduceerd. In 1991 wijzigt de naam Almiron in het huidige Nutrilon. Met het huidige assortiment baby- en kindervoeding kan Nutricia iedere baby een voeding bieden, afgestemd op de individuele behoefte van het kind.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over Introductie

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.