Ontwikkeling

Opbouw weerstand

Je hebt het niet altijd zelf in de hand, maar sommige omstandigheden zijn iets minder gunstig voor de opbouw van de weerstand. Het is niet altijd te voorkomen, maar het kan wel handig zijn om de weerstand van je kindje zoveel mogelijk te stimuleren.

Antibiotica

Soms is je kindje ziek en heeft hij antibiotica nodig om weer beter te worden. Daar is niets aan te doen en in zo’n geval is het ook heel erg fijn dat er antibiotica zijn om je kleintje te helpen. Antibiotica hebben echter wel een nadeel: ze schakelen niet alleen ziekmakende bacteriën uit, maar zijn ook nadelig voor goede bacteriën. Met name de goede bacteriën in de darmen, die de weerstand juist ondersteunen. Na zo’n kuur is het dus een goed idee om de goede bacteriën een handje te helpen. Lees er hier meer over.   

Keizersnede 

De baarmoeder is een schone, beschermde omgeving voor je kleintje. Tijdens de bevalling komt een baby voor het eerst in aanraking met bacteriën uit de omgeving. Bij een vaginale bevalling zijn dat goede bacteriën uit het geboortekanaal van de moeder. Het klinkt misschien een beetje vies, maar tijdens de geboorte komen deze via de mond van de baby in de darmen terecht. Daar zijn deze bacteriën gunstig voor de ontwikkeling van goede bacteriën. Bij een keizersnede in een brandschone operatiekamer komt de baby op een andere manier uit de buik, waardoor er minder goede bacteriën worden opgepikt op de weg naar buiten. Dat is minder gunstig voor de groei van goede bacteriën in de darmen. Maar deze darmbacteriën zijn wel erg belangrijk voor de weerstand. Het is dan een goed idee om de goede bacteriën een zetje in de juiste richting te geven. Lees er hier meer over.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 1 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.