Nutricia baby

Start met het eten van brood

Vanaf 8 maanden mag je baby granen eten, en kun je starten met brood.

Wit of bruin?

Vanaf 8 maanden mag je kindje granen eten, en kun je ook starten met brood. Geef bijvoorbeeld eens een broodkorst uit de hand als tussendoortje. Je zult zien dat je kleintje erop begint te sabbelen; zijn eerste kennismaking met brood! Om te beginnen is wit of lichtbruin brood prima. Wacht met het geven van volkoren brood tot na de 1e verjaardag.

Steeds wat meer brood

Als je kleine eraan toe is, kun je stukjes brood zonder korst geven. Doop het brood dan eerst lekker in wat afgekolfde moedermelk of opvolgmelk. Dit maakt het eten gemakkelijker. Gaat dit goed? Dan kan je kindje als ontbijt een boterham zonder korst eten met plantaardige margarine en eventueel wat beleg.

Lekker en gezond broodbeleg

In het begin volstaat het om de boterham te besmeren met plantaardige margarine. Wil je daarnaast nog wat op de boterham doen, kies dan bij voorkeur voor smeerbaar beleg en gebruik niet te veel. Kies voor vruchten- of groentemoes, een geplet hardgekookt eitje of wat gekookte vis. Nu kan je volop gaan variëren! Zo kan je kindje wennen aan heel wat verschillende smaken en ontwikkelt hij een gezond eetpatroon. Vanaf de leeftijd van 12 maanden kan je de boterham ook beleggen met een sneetje jonge kaas, kipfilet of wat gekookte ham. Te zout of zoet beleg laat je best nog even staan. 

Gebruik altijd wat plantaardige margarine

Smeer altijd wat plantaardige margarine op het brood, dit bevat goede vetten die je kleintje nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. Omdat de meeste kindjes wat te weinig gezonde vetten binnenkrijgen, kun je beter plantaardige margarine gebruiken dan minarine.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 7 maanden

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE?