Voeding

Doorslapen en bijvoeding

Is jouw kindje tussen de 4-6 maanden oud en wil hij ineens wat meer wil drinken? Of wordt hij ’s nachts wakker terwijl hij al lekker doorsliep?

Doorslapen

Dan is je kindje waarschijnlijk toe aan zijn eerste hapjes. Ook als hij regelmatig dingen in zijn mondje stopt, op zijn vuistje zuigt of smakgeluidjes en hapbewegingen maakt, wil je kindje je waarschijnlijk duidelijk maken dat hij wel eens wat anders lust dan alleen melk. Dit is de eerste stap van de spannende ontdekkingsreis naar vaste voeding!Elk kindje heeft zijn eigen tempo. Hoe weet je nu wanneer je kindje klaar is voor zijn eerste hapje? Meestal laat je kindje dit duidelijk blijken. Zo merk je misschien dat je kindje de laatste tijd wat meer wil drinken, lijkt hij aan de melkvoeding niet meer genoeg te hebben, of wordt je kindje ‘s nachts wakker terwijl hij daarvoor altijd lekker doorsliep. Al deze signalen geven aan dat je een start kunt maken met vaste voeding.

Kleine stapjes

Een goede eerste stap naar vaste voeding zijn de groente- of fruithapjes. Kies voor natuurlijke ingrediënten en enkelvoudige smaken. Zorg daarbij voor voldoende variatie. Zo leert je kindje niet alleen hoe hij moet eten, maar ook dat er allerlei verschillende smaken bestaan. Heeft je kindje een aantal pure groente- en fruitsmaken leren kennen en bevalt dit? Probeer dan gemengde smaken en ga lekker combineren.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?