Voeding

Flesje maken

Met de handige verpakking van onze opvolgmelk kun je zelfs met één hand een flesje bereiden.

Stap 1 in het maken van flesvoeding

STAP 1

Was je handen en zorg ervoor dat alle materialen goed proper zijn. Giet de voorgeschreven hoeveelheid water in de zuigfles. Gebruik bij voorkeur mineraalarm flessenwater of vooraf gekookt leidingwater. Verwarm het water tot 37°C.

Stap 2 in het maken van flesvoeding

STAP 2 

Gebruik de afstrijkrand om overtollig poeder af te schrapen.

Stap 3 in het maken van een flesje voeding

STAP 3

Voeg het voorgeschreven aantal maatchepjes voeding toe aan het water. Sluit de zuigfles en schud krachtig verticaal totdat het poeder helemaal is opgelost (10 seconden).

Stap 4 in het maken van flesvoeding - temperatuur controleren

STAP 4

Controleer de temperatuur van de bereiding op je pols. Sluit altijd goed de doos na gebruik. Gebruik binnen één uur na bereiding en gooi restjes weg.

Flesje maken met gekookt water

Kook bij voorkeur het water altijd. Ook als je kindje ouder is dan 6 maanden. Het is het meest hygiënisch: door het water te koken, weet je zeker dat er geen bacteriën in zitten. Je kunt ook flessenwater (zonder prik) gebruiken. Kijk dan op het etiket of daar vermeld staat dat het water geschikt is voor flesvoeding.

Eerst water, dan pas voeding

Doe eerst water in de fles en dan pas de voeding. Zo kun je het zien of je de juiste hoeveelheid water hebt. Bij te weinig water of te veel poeder kan je baby last krijgen van zijn buikje. Daarnaast lost het poeder beter op als je eerst water neemt en daar het poeder aan toe voegt.

Voor onderweg

Ga je op pad? Neem dan gekookt water mee in een thermosfles (en een flesje gekookt en afgekoeld water om mee aan te vullen als het gekookte water nog te heet is). Het poeder neem je in een apart bakje mee.

Ook goed om te weten

  • Een flesje die eenmaal is klaargemaakt, geef je binnen één uur na bereiding. De restjes bewaar je niet.
  • Als je een flesje opwarmt in de microgolf, roer je het flesje extra goed tussendoor (na 15 seconden) en op het einde nog eens. Zo verdeel je de warmte goed.

 

De overgang van borst- naar flesvoeding is een belangrijk moment. Wil je hier graag meer over weten? Klik dan hier.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6,5 maand