Voeding

Alles over flesvoeding

Borstvoeding is het beste voor je kindje. Toch kan er een moment komen waarop je besluit over te stappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding.

Kies je voor flesvoeding, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je baby de juiste voeding krijgt. Hoe stap je over van borstvoeding naar het flesje? Welke flesvoeding kun je het beste kiezen? Krijgt je baby voldoende te drinken? Allemaal vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op weet. Hier vind je informatie over flesvoeding voor baby’s vanaf 6 maanden.

baby drinkt van flesje

Welke flesvoeding?

Stap je van borstvoeding over op flesvoeding? Of een combinatie van beide? Begin dan met de juiste flesvoeding voor je baby. Hulp nodig bij je keuze voor flesvoeding? Lees hier meer over welke flesvoeding je het beste kunt kiezen.

baby drinkt flesje

Hoeveelheid flesvoeding

Hoeveel flesvoeding je baby nodig heeft, is onder andere afhankelijk van zijn gewicht en lengte. Gebruik hier ons handige flesvoedingsschema als leidraad voor de hoeveelheid flesvoeding.

Flesvoeding klaarmaken

Met de handige verpakking van onze opvolgmelk kun je zelfs met één hand een flesje bereiden. Je kan dus met je kindje op je arm het flesje bereiden. Gebruik ons stappenplan om flesvoeding klaar te maken.

vrouw geeft borstvoeding

Van borst naar flesvoeding

Borstvoeding is de beste voeding. Er kan een moment komen dat je borstvoeding wil afbouwen of het aantal voedingen wil verminderen. Het beste gebruik je hiervoor een afbouwschema en overleg je met het consultatiebureau of de arts.

baby eerste lach

Overstappen op andere flesvoeding

Als je baby niet goed reageert op een bepaalde voeding en hij last heeft van bijvoorbeeld spugen of verstopping, kun je overstappen op een andere soort flesvoeding.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?