Voeding

Eerste hapje, hoe begin je?

Het maagje van je kindje is tot nu toe alleen gewend aan melk, zorg dat de eerste kennismaking met andere smaken bestaat uit pure ingrediƫnten met milde smaak.

Start met een paar lepeltjes

Loop niet te hard van stapel. Start met een paar kleine lepeltjes per dag. Kies een moment waarop je kind niet té hongerig is, bijvoorbeeld tussen twee voedingen in. Je kind zal de voeding waarschijnlijk eerst van het lepeltje zuigen, net alsof hij uit de borst of fles drinkt. Het duurt even voordat je kleintje gewend is aan eten van een lepeltje. Maak je geen zorgen als hij de eerste hapjes direct weer uitspuugt. Oefening baart kunst!

Houd het puur en simpel

Wat zijn goede smaken om mee te beginnen? Het belangrijkste: houd het puur en simpel! Kies bijvoorbeeld voor gepureerd fruit, zoals peer, banaan, appel of mango. Of neem zachtsmakende groenten zoals broccoli, wortel en bloemkool. Als je zelf je fruit- en groentehapjes maakt, verwijder dan de velletjes en pitjes voordat je het hapje pureert. Voeg geen extra zout of suiker toe. Laat je baby juist wennen aan de pure smaak van fruit en groente. Te veel zout is bovendien niet goed voor je baby. Lees hier welke gezonde hapjes heel geschikt zijn voor het eerste hapje.

Hapje voor hapje

Geef nieuwe voeding eerst in kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld een paar theelepels. Zo kun je kijken of je kind er goed op reageert. Als je dezelfde soort groente of fruit een paar dagen achter elkaar hebt gegeven, kun je wat nieuws proberen. Maar het voornaamste is: houd het tempo van je kindje aan.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 4 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?