Nutricia baby
Voeding

Hoeveel melk vanaf 6 maanden

Vanaf 6 maanden verandert er veel in de voeding van je kindje. Eerst bestond zijn dagmenu voornamelijk uit melkvoeding en nu hapt hij al flink van zijn lepel.

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Voor borstvoeding geldt nog steeds dat je je kindje op verzoek mag voeden. Als er een moment komt dat je wilt overstappen op opvolgmelk, overleg dit dan met je arts of gynaecoloog. Hoeveel flesvoeding je kleintje vanaf 6 maanden nodig heeft, is onder andere afhankelijk van zijn gewicht en lengte. Daarnaast zijn er kinderen die minder vaak drinken en kindjes die juist wat vaker drinken. De voedingsbehoefte en het voedingsritme verschilt dus per kindje.

Overleg dus met je arts om te bepalen hoeveel flesvoeding jouw kindje nodig heeft vanaf 6 maanden. Je kan hierbij het volgende voedingsschema als leidraad gebruiken:

Steeds wat minder melk

Geef je opvolgmelk 2? Dan kun je vanaf 6 maanden afbouwen naar 3 porties per dag. Geef het bijvoorbeeld als pap bij het ontbijt, een fles bij de lunch en ’s avonds een flesje voor het slapen.


Melk bij de boterham

Eet je kindje een boterham bij de lunch? Dan kan de fles tussen de middag vervangen worden door een (tuit)beker met opvolgmelk 2. Tot 12 maanden is een halve liter opvolgmelk 2 per dag voldoende.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 6 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?