Voeding

Moedermelk en bijvoeding

Loop niet te hard van stapel met het eerste hapje. Start met een paar theelepeltjes per dag.

Bijvoeding: melk blijft belangrijk

Je kindje went met kleine hapjes aan vaste voeding. Melk blijft tot 6 maanden de belangrijke bron van voedingsstoffen. Pas als je kindje grotere hoeveelheden en gevarieerd vast voedsel eet, is dat voldoende om fles- of borstvoeding te vervangen. Overleg met je consultatiebureau of arts over de hoeveelheid melk die je kindje naast de bijvoeding nodig heeft.

Melk en het eerste lepeltje

Loop niet te hard van stapel met het eerste hapje. Start met een paar theelepeltjes per dag. Zorg dat je kindje niet té hongerig is, kies bijvoorbeeld een moment tussen twee voedingen in. Je kindje zal zijn eerste hapje in het begin van de lepel zuigen, net alsof hij uit de borst of fles drinkt. Het duurt wel even voordat hij echt gewend is aan eten van een lepel. Maak je geen zorgen als je kindje zijn eerste hapjes direct weer uitspuugt. Oefening baart kunst!

Wil je meer tips over hoe je best start met vaste voeding en hoe je dit kan combineren met melk? Check dan deze handige tool: het 5 stappen hapjesplan!

Tool

Het 5 stappen hapjesplan

Met deze tool ga je in 5 stappen van de eerste babyhapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 4,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?