Voeding

Voedingsschema 6 maanden

Van 4 keer melkvoeding en een paar hapjes per dag, ga je naar een dagmenu met 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en warme maaltijd) en 3 tussendoortjes. Hieronder vind je een handig schema dat je ook kan downloaden.

Dagmenu voor kindjes vanaf 6 maanden

7 – 8 uur: Ontbijt 

235 ml borst-of flesvoeding 

11 – 12 uur: Lunch

Olvarit mijn eerste hapje met vlees of vis + bekertje water 

15 – 16 uur: Tussendoortje

Olvarit mijn eerste fruithapje + bekertje water of Olvarit fruitdrank

17 – 18 uur: Avond

235 ml borst- of flesvoeding

19 – 20 uur: Voor het slapen gaan

235 ml borst – of flesvoeding

Hoeveel melk heeft je kindje nodig?

Ook na 6 maanden blijft melk belangrijk voor je kindje. Uit borstvoeding of opvolgmelk haalt je kindje een groot deel van de voedingsstoffen die hij nodig heeft. Maar hoe meer vaste voeding je kindje gaat eten, des te minder melk hij nodig heeft. Zo bouw je het aantal melkvoedingen af.

Hapjes die je beter nog even kunt vermijden

Het is heerlijk om te zien als je kindje smult van al die hapjes. Hoewel je kindje al best veel mag eten, zijn sommige hapjes minder geschikt als je kindje 6 maanden is. Lees welke hapjes je beter even kunt laten staan.

Voedingsschema’s voor kindjes vanaf 8 maanden

Benieuwd wat je kindje eet als hij straks 8 maanden is? Bekijk het voedingsschema voor kindjes vanaf 8 maanden. Een heel verschil met het voedingsschema voor kindjes vanaf 4 maanden.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 5,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.