Nutricia baby
Voeding

Voedingsschema 8 maanden

Het voedingsschema van je kindje begint nu al behoorlijk op dat van jou te lijken. Maar je kindje heeft nog wel zijn eigen voedingsbehoefte. Je kan dit handige schema ook downloaden.

Dagmenu voor kindjes vanaf 8 maanden

7 – 8 uur: Ontbijt

235 - 265* ml borst-of flesvoeding en 1 snee licht bruin brood + margarine

11 – 12 uur: Lunch

Fijngesneden warme maaltijd met groenten, aardappelen/rijst/pasta en vlees/vis/vleesvervangen en een bekertje water.

15 – 16 uur: Tussendoortje

Olvarit mijn eerste fruithapje met stukjes + bekertje water 

19 – 20 uur: Avond

235 - 265* ml borst- of flesvoeding

22 – 23 uur: Voor het slapen gaan

235 - 265* ml borst – of flesvoeding (eventueel)

*Deze hoeveelheden zijn algemene richtlijnen. Elk kind is anders. Zolang je kind goed groeit, levendig is en minstens 6 plasluiers per dag heeft, is dat prima!

Begin de dag goed met een ontbijt

Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag. Daarvan krijgt je kindje de energie die hij nodig heeft voor een dag vol ontdekkingen. Geschikte ontbijtproducten zijn producten met granen, zoals brood, pap of muesli. Ze zorgen ervoor dat je kindje tot de lunch genoeg heeft aan één tussendoortje.

Lekker lunchen

Samen lunchen met je kindje is hartstikke gezellig. Bovendien geef je met lunch op een vast moment structuur aan de dag. Schotel jouw kindje liefst wit of lichtgrijs brood voor (vanaf 12 maand kan je ook volkorenproducten geven) en kies voor gezond en lekker broodbeleg. Je kunt de lunch compleet maken met opvolgmelk of borstvoeding. 

Geschikt broodbeleg

Hieronder lees je welk broodbeleg geschikt is voor je kleintje: 

  • Vers geplet fruit ( bijvoorbeeld meloen of banaan)
  • Fruitcompote (appelmoes)
  • Groentepuree
  • Olvarit fruitpotje
  • Zelfgemaakt hummus of bonenspread zonder zout

De warme maaltijd

Wat is er heerlijker dan met het hele gezin de warme maaltijd eten? Neem er even de tijd voor: zet telefoons en tv uit en richt je helemaal op de maaltijd. Geef je kindje elke avond een uitgebalanceerde warme maaltijd en blijf variëren. Sluit de maaltijd af met een lekker toetje.

Gezonde tussendoortjes

Al dat ontdekken kost veel energie. En omdat de maag van je kindje nog klein is, heeft hij naast de dagelijkse drie hoofdmaaltijden nog 2 of 3 tussendoortjes nodig. Hieruit haalt je kindje de voedingsstoffen die hij nodig heeft. Welke tussendoortjes zijn gezond voor je kleintje?

Voedingsschema’s voor kindjes vanaf 12 maanden

Benieuwd wat je kindje eet als hij straks 12 maanden is? Bekijk het voedingsschema voor kindjes vanaf 12 maanden. Een heel verschil met het voedingsschema voor kindjes vanaf 6 maanden.

Voeding

Lekkere, gezonde en makkelijke recepten voor jou en je kindje.

Vind recepten

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 8 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?