Nutricia baby
Voeding

Met welk eerste hapje begin ik?

Je kindje gaat allemaal nieuwe smaken leren kennen en zal daar het meest van genieten als je hem zijn eigen tempo laat bepalen.

Ieder z’n eigen tempo

Je kindje gaat allemaal nieuwe smaken leren kennen en zal daar het meest van genieten als je hem zijn eigen tempo laat bepalen.Laat je kleintje bijvoorbeeld eerst verschillende soorten groenten en fruit proberen. Deze bied je stap voor stap aan. Daarna probeer je samen weer een nieuwe smaak. Als je kindje gewend is aan groenten en fruit, kun je vanaf 6 maanden starten met vlees, vis en zuivel. Dan is het al een echte maaltijd!

Wat kun je geven?

Eigenlijk kun je het best zo veel mogelijk variëren. Elke vrucht heeft immers zijn eigen specifieke samenstelling en smaak.Geschikte soorten om mee te beginnen zijn appel, peer, abrikoos, meloen, mango, perzik en banaan. In de potjes voor de allerjongste baby’s zitten zachte groenten zoals worteltjes, broccoli of sperzieboontjes.Prei en bepaalde koolsoorten worden pas verwerkt in maaltijden voor oudere kinderen, omdat de darmen van baby’s dit soort groente nog niet kunnen verdragen.Daarom is onze voeding voor baby’s vanaf 4 maanden gehomogeniseerd. Dat wil zeggen dat groente en fruit onder hoge druk door een hele fijne zeef zijn gedrukt. Elk potje Olvarit heeft, met of zonder stukjes, een eigen hapstructuur die is afgestemd op de leeftijd van je kindje. Dit stimuleert de mondmotoriek en dus de spraakontwikkeling.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3,5 maand

Vragen of advies over jezelf of je kindje?