Schrijf je in en ontvang meer baby info

Voeding

Wanneer mag een baby water drinken?

Mag ik mijn baby al wat water geven? Hij drinkt niet altijd zijn melkflesje leeg en ik ben bang dat hij te weinig vocht naar binnen zal krijgen.

Water en melk

De maag van een baby is nog heel klein en daarom kan je kleintje maar een kleine hoeveelheid melkvoeding per keer opnemen. Deze kleine hoeveelheid wordt dan ook snel verteerd, met als gevolg dat je baby snel weer voeding vraagt. 

Als je kleintje zijn melkflesje dus niet helemaal leegdrinkt van de eerste keer dan kan je hem meerdere keren per dag een melkflesje met een kleinere hoeveelheid aanbieden.

Extra water wordt pas aangeraden vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Water gaat het maagje van je baby vullen, waardoor je baby misschien minder melk zal drinken, wat zeker niet de bedoeling is, want water kan de melk niet vervangen.

Water en vaste voeding

Ben je al gestart met vaste voeding zoals fruit- en groentepapjes, dan mag je tot aan de leeftijd van 6 maanden, na het papje aanvullend een klein flesje melk geven. Na de leeftijd van 6 maanden mag je dit flesje vervangen door een klein bekertje water. 

Zo leert je kleintje in de eerste plaats kennis te maken met de smaak van water. Bovendien wordt zijn mondje gespoeld na het eten van fruit en groenten en krijgt hij voldoende vocht binnen. Ook mag je vanaf dan tussen het geven van de papjes wat water in een flesje geven.

Let er wel op dat hij buiten zijn groentepapje en fruitpapje nog ongeveer dezelfde hoeveelheid melk drinkt.

Maak je je zorgen of blijft het verzadigingsprobleem aanhouden, raadpleeg dan je kinderarts of Kind en Gezin.

 

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden