Je browser wordt niet ondersteund / La version de votre navigateur est dépassée et n'est plus supportée

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund. We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie

Choisissez un navigateur ci-dessous pour obtenir une version mise à jour. Plus d'informations.

Wanneer mag een baby water drinken?

Voeding

Mag ik mijn baby al wat water geven? Hij drinkt niet altijd zijn melkflesje leeg en ik ben bang dat hij te weinig vocht naar binnen zal krijgen.

Water en melk

De maag van een baby is nog heel klein en daarom kan je kleintje maar een kleine hoeveelheid melkvoeding per keer opnemen. Deze kleine hoeveelheid wordt dan ook snel verteerd, met als gevolg dat je baby snel weer voeding vraagt. 

Als je kleintje zijn melkflesje dus niet helemaal leegdrinkt van de eerste keer dan kan je hem meerdere keren per dag een melkflesje met een kleinere hoeveelheid aanbieden.

Extra water wordt pas aangeraden op het moment dat men start met vaste voeding. 

Water gaat het maagje van je baby vullen, waardoor je baby misschien minder melk zal drinken, wat zeker niet de bedoeling is, want water kan de melk niet vervangen.

Water en vaste voeding

Ben je echter al gestart met vaste voeding zoals fruit- en groentepapjes en je kleintje eet voldoende, dan mag je na het papje een beetje water geven

Zo leert je kleintje in de eerste plaats kennis te maken met de smaak van water. Bovendien wordt zijn mondje gespoeld na het eten van fruit en groenten en krijgt hij voldoende vocht binnen. Ook mag je tussen het geven van de papjes wat water in een flesje geven.

Let er wel op dat hij buiten zijn groentepapje en fruitpapje nog ongeveer dezelfde hoeveelheid melk drinkt.

Maak je je zorgen of blijft het verzadigingsprobleem aanhouden, raadpleeg dan je kinderarts of Kind en Gezin.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 3 maanden