Ontwikkeling

Bereid uw kind voor op de toekomst

De wereld waarin onze kinderen vandaag de dag geboren worden, evolueert en verandert voortdurend. Ze zullen met veel kansen, maar ook met veel uitdagingen worden geconfronteerd. Daarom moeten onze kleintjes vanaf het begin hun weerstand ontwikkelen - en daar zullen ze hun hele leven van profiteren.

Waarom is weerstand zo belangrijk?

Weerstand stelt onze kinderen in staat om zelfstandig en flexibel om te gaan met toekomstige ervaringen. Tegenwoordig is dat belangrijker dan ooit. De wereld verandert voortdurend en we weten niet welke uitdagingen onze kinderen in de toekomst te wachten staan. Door ervoor te zorgen dat uw kind een goede weerstandstraining krijgt, zal het goed kunnen omgaan met zowel de huidige als de toekomstige uitdagingen.

Hoe kunnen we weerstand bij kinderen vanaf het begin bevorderen?

De beste manier is om uw kind de wereld te laten ontdekken en vanaf het begin veel ervaring op te laten doen. Want met elke ervaring groeit hun weerstand - en die gaat een leven lang mee. Weerstand ontwikkelt zich in een zeer eenvoudige cyclus: elke ervaring leidt tot meer weerstand. Het hebben van veel weerstand laat kinderen toe om allerlei nieuwe ervaringen op te doen. Van de eerste babyzwemles tot de eerste bergwandeling - elk vroeg contact met mensen en de omgeving ondersteunt de ontwikkeling van de weerstand van uw kind.

Vandaag speelt uw baby voor het eerst op het strand, maakt het kennis met warme temperaturen en een zomerse omgeving en brengt hij kostbare tijd door buiten in de frisse lucht. Later zal uw kindje dan weer spelen in de sneeuw en blootgesteld worden aan de koude, winterse temperaturen. De weerstand van uw kind zal zich nog meer ontwikkelen door samen avonturen te beleven, zoals excursies en wandelingen in allerlei weersomstandigheden. Stap voor stap ontwikkelt uw kind zijn weerstand bij elke nieuwe uitdaging.

Het immuunsysteem: belangrijk voor vroege ervaringen

Een gezond immuunsysteem is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van weerstand: het maakt uw kind van binnenuit klaar voor waardevolle ervaringen met de buitenwereld.

Bij de geboorte is het immuunsysteem van uw baby nog niet helemaal ontwikkeld. Het menselijk immuunsysteem ontwikkelt zich gaandeweg, voor een heel leven; het traint en leert - want zelfs sterke lichamelijke afweer begint klein. Het immuunsysteem is in wezen echter gevormd rond de 3e verjaardag. Gedurende deze tijd voorziet een evenwichtige en gezonde voeding uw kind van alle essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft, zodat zijn immuunsysteem zich optimaal kan ontwikkelen - hetzij door contact met andere kinderen, hetzij door contact met koude en vuil.

U kunt uw kind helpen deze belangrijke ervaringen op te doen door het buiten in de frisse lucht te laten spelen en te bewegen en door het een natuurlijke omgeving te bieden.

Voeding is belangrijk voor het immuunsysteem

Voeding speelt een bijzonder belangrijke rol in de ontwikkeling van het immuunsysteem. De continue aanvoer van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamine A, C en D is essentieel voor het immuunsysteem. Met een sterk immuunsysteem is uw kind klaar om de wereld te ontdekken.

De opvolgmelk en peuter groeimelk van Nutrilon  zijn gebaseerd op 120 jaar onderzoek en vullen een evenwichtige voeding aan met hun unieke formule. Ze bevatten vitamines A, C en D, die van nature bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.

Als kinderen een sterk immuunsysteem hebben, kunnen ouders met een gerust gemoed hun kinderen de wereld laten ontdekken en zo hen hun eigen weerstand laten ontwikkelen. Nutrilon Opvolgmelk en Peuter Groeimelk bevat vitamines A, C en D die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem. Zo moedigt Nutrilon ouders aan hun kind voor te bereiden op de toekomst.

 
Onze producten

Nutrilon met Pronutra™ADVANCE ondersteunt het immuunsysteem van je baby