Hoe start je met vaste voeding?

Het maagje van je kindje is tot nu toe alleen gewend aan melk. De overgang van alleen borst- of flesvoeding naar een combinatie met vaste voeding gaat in kleine stapjes. Laat je kindje rustig wennen aan de nieuwe smaken en aan het eten van een lepeltje. Geef je kindje in het begin een paar theelepeltjes gepureerde vaste voeding. Gaat dit goed? Dan kun je hem de volgende keer zelf laten bepalen hoeveel hij eet. Maak je geen zorgen als je kindje niet alles opeet, oefening baart kunst!

Geef je kindje in het begin een paar theelepeltjes gepureerde vaste voeding. Gaat dit goed? Dan kun je hem de volgende keer zelf laten bepalen hoeveel hij eet. Maak je geen zorgen als je kindje niet alles opeet. De overgang van alleen borst- of flesvoeding naar een combinatie van borst- of flesvoeding en vaste voeding gaat in kleine stapjes. Laat je kindje rustig wennen aan de nieuwe smaken en aan het eten van een lepeltje.

Eten van een lepeltje

Eten van een lepeltje leert je kindje het beste als je het horizontaal voor zijn mondje houdt. Strijk het lepeltje niet af aan zijn gehemelte, maar laat hem het eten zelf van het lepeltje happen. Zo help je je kindje zijn mondspieren goed te gebruiken en kan hij zijn eigen tempo aanhouden.
De eerste keren kan dit best even wennen zijn! Maak je dus vooral geen zorgen als meer groente naast de mond dan in de mond van je kindje komt. Het vergt namelijk een heel andere techniek met de spieren van de mond dan de kleine gewend is!

Voedingsschema's

4-5 maanden