Drinken vanaf 6 maanden

Borst- of flesvoeding blijft tussen de 6 en 7 maanden de belangrijkste voedingsbron van je baby. Maar wat kun je hem nog meer te drinken geven?

Wat drinkt je baby van 6-7 maanden?

Als je baby 6 of 7 maanden oud is, kun je hem alvast kennis laten maken met de smaak van water of lichte kruiden- of vruchtenthee door hem hiervan kleine slokjes te geven. Je kindje heeft nu per dag tussen de 750 ml en 1l vocht nodig. Wat je kindje niet uit zijn borst- flesvoeding haalt kun je naar zijn behoefte aanvullen.

Oefenen met een drinkbeker

Kan je kindje al rechtop zitten en blijft hij goed in balans? Dan is het een goed moment om hem te laten wennen aan een drinkbeker. Natuurlijk zal dat in het begin een hoop geknoei opleveren, maar het is de moeite van het proberen zeker waard! Drinken uit een beker stimuleert namelijk zijn mondmotoriek en daarmee draag je bij aan zijn spraakontwikkeling. Het kan overigens ook zijn dat je kindje iets ouder is wanneer hij hier aan toe is, omdat hij pas ietsje later rechtop kan zitten. Ook hiervoor geldt: ieder kindje heeft zijn eigen tempo. En een leuke tip: oefen met je kindje in bad!