Voeding

De reactie van je kindje op vaste voeding

Spuwt je kindje vaste voeding weer uit? Of beleeft hij plezier aan nieuwe smaken en structuren? Elke baby reageert anders, maar niets is verkeerd!

Je baby’s reactie op vaste voeding

Spuwt je kindje zijn voeding vaak weer uit en lijkt hij niets te willen eten? Of lijkt hij van alles enorm te smullen en beleeft hij veel plezier aan eten? Het kan allemaal, want elk kindje reageert anders op nieuwe smaken en structuren. Blijf altijd volhouden, want ook voor eten geldt: hij moet het leren! Je zult merken dat je kindje op termijn die ene groente of dat stukje vlees echt wel meer gaat waarderen. En daar heeft hij - en heb jij - later alleen maar baat bij!

Kokhalsreflex

Het kan zijn dat je baby een beetje moet kokhalzen als hij in aanraking komt met wat grover voedsel. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken; dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Om te voorkomen dat je baby zich verslikt, zit de kokhalsreflex namelijk nog in het voorste gedeelte van zijn mondje. Hoe vaker je hem hapjes geeft, hoe meer je kindje oefent met kauwen en slikken en hoe meer de reflex naar achter verschuift. Voor dit ‘sabbelen’ hoeft je kindje nog geen tandjes te hebben; dat doet hij in het begin met zijn kaakjes.