Voeding

Gezonde voeding afgestemd op je kindje

Gezonde voeding voor je baby; dat willen we allemaal! Wat verstaan wij onder gezonde voeding? Voor ons is dat voeding die past binnen een gezond dagmenu, want zo kun je je kindje helpen om gezonde eetgewoontes aan te leren. Groenten en fruit zijn een belangrijk onderdeel van gezonde voeding.

Wist je dat je kindje andere behoeften heeft dan jij? Natuurlijk heeft hij net als jij veel groenten en fruit nodig om goed te groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Maar de ene wortel is de andere niet. Het worteltje voor je baby heeft namelijk net wat meer aandacht nodig dan de wortel die jij eet. En hetzelfde geldt voor andere ingrediënten, zoals fruit.

Geen mini-volwassene

Waarom is die extra aandacht voor babyvoeding zo belangrijk? Je baby is geen mini-volwassene; zijn organen zijn nog volop in ontwikkeling en daardoor gevoeliger voor de stoffen in de voeding dan jij. Hij kan dan ook nog niet alles eten wat jij eet. Van sommige ingrediënten kan hij al smullen, maar van andere ingrediënten nog niet omdat deze nog niet geschikt zijn. Daarom verdient je kindje voeding die speciaal afgestemd is op zijn ontwikkeling, met de juiste en veilige ingrediënten.

Zo garandeert Olvarit de allerbeste voeding voor jouw baby

De wet stelt strenge eisen als het gaat om babyvoeding. Logisch, want je kindje is in zijn jonge leventje nog kwetsbaar. Daarom worden de ingrediënten voor babyvoeding speciaal geselecteerd, geteeld én mogen deze producten geen smaak- en kleurstoffen en conserveermiddelen* bevatten.

Bij Olvarit houden we ons uiteraard streng aan die eisen. Maar we gaan zelfs nog een stapje verder. Hoe doen we dat?

Onze producten:
  • Zijn precies afgestemd op de leeftijd van je kindje qua textuur, smaak, voedingsstoffen en hoeveelheid. Ze passen daarmee prima in een gezond dagmenu voor je kindje.
  • Bevatten alleen pure en natuurlijke ingrediënten, waarbij altijd één groente- of fruitsoort duidelijk op de voorgrond aanwezig is. Hierdoor kan je kindje wennen aan de verschillende groente- en fruitsmaken en ze leren herkennen en waarderen.
  • Bevatten alleen suikers die van nature aanwezig zijn.
  • Worden geproduceerd door ervaren boeren, met wie we een langdurige relatie hebben.
  • Worden uitgebreid getest en gecontroleerd in de verschillende fases van het productieproces, waardoor ze voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

* In overeenstemming met de wet

Mimi van de Olvarit Careline

Vragen of advies over jou of je kindje?