Voeding

Onze 14 groente- en fruitsoorten: puur en herkenbaar

Wist je dat in al onze groente- en fruitpotjes altijd één groente- of fruitsoort duidelijk op de voorgrond staat? Zo kan je kindje deze smaak extra goed proeven! En dat helpt hem om de groente- of fruitsoort beter te leren herkennen en te waarderen. Hoe zorgen we voor die pure, herkenbare smaak? Er zit simpelweg zo veel van deze groente- of fruitsoort in een potje, dat je kindje het duidelijk kan proeven en herkennen. Zelfs in een potje met meerdere ingrediënten.

Leuke weetjes over onze herkenbare fruitsoorten

Ons fruit groeit op speciale babyvelden, bij boeren die al jarenlang ervaring hebben met babyvoeding. En we weten welke weg ieder stuk fruit aflegt; van zaadje tot volwassen vrucht.

Welke herkenbare fruitsoorten vind je in onze potjes?
 • Aardbei
Ook wel zomerkoninkjes genoemd, door hun feestelijke groene kroontje. Eén van onze favoriete soorten fruit, én een echte smaakmaker! Zoet, sappig en aantrekkelijk van kleur. Kraakt in zijn voegen van de hoeveelheid vitamine C.
 • Abrikoos
Onze abrikozen luisteren naar de naam Cafona. Deze vind je alleen in Zuid-Italië. Daar hangen ze heerlijk in de volle zon totdat ze rijp zijn. Ze zijn lekker zoet en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen.
 • Appel
In onze babyvoeding gebruiken we het liefst de Golden Delicious. Die doet zijn naam eer aan. Gepureerd is hij heerlijk zacht. Fijn voor het mondje van je kindje! Maar hij is ook heel mooi goudgeel van kleur. Die kan je kindje vast niet weerstaan!
 • Banaan
Deze gele vriend vindt eigenlijk iedereen wel lekker. Hij is zacht en zoet en je hoeft er je tanden niet in te zetten. Komt dat even goed uit. Je kindje is er vast ook dol op. Bananen leveren superveel energie! Handig als je in de groei bent.
 • Perzik
De perziksoort die wij gebruiken heet Babygold. En dat is niet voor niets. Zodra we deze oranje kanjers verhitten om er babyvoeding van te maken, komt die heerlijke zachtzoete smaak vrij. Je kindje is er dol op. Babygoud dus!

Leuke weetjes over onze groenten

Wist je dat niet alle groenten meteen in het grote veld groeien? Sommige groenten hebben in hun eerste groeiperiode namelijk wat extra zorg en aandacht nodig. Daarom planten onze boeren de zaadjes in de ‘kinderkamer’. Als ze groot en sterk genoeg zijn, worden ze naar buiten gebracht. Daar kunnen ze verder uitgroeien. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij broccoli, bloemkool en pompoen.

Welke herkenbare groentesoorten vind je in onze potjes?
 • Bloemkool
Je houdt ervan of je haat ‘m: de bloemkool. Doordat hij zo typisch smaakt, leert je kindje er een grote diversiteit aan smaken door ontdekken. Het is een neefje van de broccoli, witte kool, boerenkool en van... spruitjes! En hij zit bomvol vitamine C. Wist je dat de roosjes die we eten de bloemetjes zijn? En dat die met de hand geplukt worden? Voordat dat zover is, dekken de boeren de bloemetjes eerst een tijdje af. Alleen zo behouden ze hun mooie witte kleur!
 • Broccoli
Het groene neefje van de bloemkool. Groeit voornamelijk in Polen en Hongarije. Ook hiervan eten we de bloemetjes. Broccoli is rijk aan vitamine C, is makkelijk te pureren en heeft een fijne zachte smaak.
 • Courgette
Van dezelfde familie als de komkommer en pompoen. Zeer zacht van smaak, dus goed te behappen voor je kindje. En mede daarom een van onze favoriete groenten! Deze groene vriend bevat bovendien veel foliumzuur en kalium. We plukken onze courgettes met de hand, nog voordat ze helemaal volgroeid zijn. Want dan zijn ze nog lekker zacht, zonder al te veel zaadjes.
 • Doperwtjes
Een vrolijk groen peulvruchtje: de doperwt. In dat kleine bolletje zit een schat aan vitaminen en mineralen. Makkelijk en voedzaam voor je kindje.
 • Sperziebonen
Van onze sperziebonen wordt een groot deel gekweekt in België en Italië. Het speciale ras dat hier groeit, heeft namelijk geen draadjes. Dat maakt deze gezonde groene helden makkelijk te verwerken tot babyvoeding.
 • Pompoen
Dat is me een ding. De grootste gekweekte soort weegt maar liefst 30 kilo! De pompoen is een bron van vitaminen en mineralen. De oranje kleur komt van caroteen, net als in worteltjes!
 • Tomaat
Gekweekt in de zuidelijke landen van Europa. Daar krijgen ze lekker veel zon en dan kleuren ze mooi en snel rood. Eenmaal verwerkt in de babyvoeding geven ze al hun gezonde geheimen prijs.
 • Spinazie
Bij spinazie denk je aan ijzer, dankzij tekenfilmheld Popeye. In werkelijkheid bevat spinazie vrij weinig ijzer, maar wel veel kalium! Het is de enige bladgroente in ons assortiment. We oogsten de spinazie drie keer per jaar, op het moment dat de bladeren nog maar lichtgroen zijn en daarmee perfect geschikt zijn voor babyvoeding.
 • Wortel
Een van de meest populaire groenten is de wortel. Niet voor niets vaak de eerste groente waarmee baby’s kennismaken. Doordat deze oranje kanjers juist een beetje zoet zijn, vallen ze snel in de smaak bij de allerkleinsten.


Recepten!