Voeding

Zo wordt je baby’s dagelijkse potje geproduceerd

Hoe wordt het potje Olvarit voor je kindje gemaakt? Dat proces is helemaal geen hogere wiskunde. Het lijkt eigenlijk heel erg op hoe je thuis het eten van je kindje klaarmaakt: we kiezen zorgvuldig de ingrediënten, doen ze bij elkaar en we stomen ze. En we verhitten ze om te zorgen dat ze lang houdbaar blijven. Ook zetten we net even een stapje extra om te zorgen dat de maaltijd van je baby aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen voldoet. Elke stap in het proces wordt zorgvuldig gecontroleerd.

1.Van veld naar fabriek

We houden de kwaliteit van onze grondstoffen van zaadje tot oogst in de gaten. En voordat de ingrediënten naar onze fabriek gaan, worden ze nog eens uitgebreid getest. Zo weten we zeker dat ze helemaal gezond en veilig zijn voor jouw baby.

2. Samenvoegen en stomen

In de fabrieken brengen we voor elk potje de juiste ingrediënten bij elkaar. Na het wassen en snijden, stomen we alle ingrediënten voorzichtig. Op die manier behouden de ingrediënten hun heerlijke volle smaak.

3. Verhitten voor houdbaarheid

Om te zorgen dat het potje houdbaar blijft, verhitten we de maaltijden en fruitpapjes. Zo hoeven we geen conserveermiddelen* toe te voegen om ze houdbaar te maken. Handig he?

*Olvarit bevat, net zoals andere babyvoeding, geen conserveermiddelen.

Smaak testen

Jouw kleine vertrouwd maken met allerlei gezonde smaken en structuren; daaraan dragen we bij Olvarit graag ons steentje bij. Je baby moet dan ook kunnen vertrouwen op onze lekkere smaken. Daarom testen we al onze producten regelmatig op smaak.
Vragen of advies over jou of je kindje?