Voeding

Waar staat Olvarit voor?

Olvarit en gezonde eetgewoonten

Wist je dat het eten van pure en herkenbare groenten en fruit in de eerste 1000 dagen bijdraagt aan de ontwikkeling van gezonde eetgewoonten bij je kindje? Dat is een van de belangrijkste bevindingen uit onderzoek naar de voeding van kindjes in hun eerste 1000 dagen. Dit onderzoek vormt de basis voor de totstandkoming en ontwikkeling van alle Olvarit-producten.

De eerste 1000 dagen en de invloed van voeding

De eerste 1000 dagen, die lopen vanaf het moment dat je zwanger bent tot je kindjes tweede verjaardag, zijn super belangrijk voor zijn ontwikkeling. Niet alleen groeit hij in deze periode als kool, ook ontwikkelt hij in de eerste 1000 dagen zijn voorkeuren voor smaak en voeding. Daarom doet Olvarit er veel onderzoek naar. Zodat al onze producten steeds optimaal inspelen op de ontwikkeling van jouw kindje.

Waar staat Olvarit voor?

Uit het onderzoek blijkt dus dat als je je kleintje laat wennen en genieten van zoveel mogelijk pure en herkenbare smaken, je de kans vergroot dat hij later veel verschillende soorten groenten en fruit lekker vindt en eet. Dat helpt je kindje immers de smaken te accepteren. Olvarit wil jou en je kindje daar graag bij helpen!

Daarom staat Olvarit voor:

Pure en herkenbare ingrediënten
• Om te zorgen dat onze groenten hun pure smaak behouden, stomen we ze.
• In elk potje staat één groente- of fruitsoort op de voorgrond, omdat er eenvoudigweg zo veel van in zit dat ze duidelijk te herkennen en proeven is.

Helemaal natuurlijk: zonder conserveermiddelen en andere toevoegingen
• We voegen, net als andere babyvoeding, geen conserveermiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen toe.
• Onze potjes bevatten alleen suikers die van nature in het fruit of de groenten aanwezig zijn, we voegen niets extra’s toe.

Aangepaste structuur en samenstelling
• De grootte van de stukjes in de voeding is afgestemd op de leeftijd van je kindje. Dat is onder andere belangrijk om zijn mondmotoriek te trainen.
• De samenstelling en structuur van de voeding groeien met je kindje mee. Van enkelvoudige pure smaken tot aan een volledige maaltijd voor peuters.
• Olvarit heeft maar liefst 80 verschillende potjes, zodat je lekker kunt variëren, passend bij de ontwikkelingsfase waarin je kindje zit!

Wettelijke eisen en eigen voedingsstandaarden
• Uiteraard volgen we de wettelijke eisen die worden gesteld aan babyvoeding.
• Boven op de wet hebben we nog eigen voedingsstandaarden. Die zijn gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Ze zijn in veel gevallen strenger dan de Europese wetgeving. Alle producten van Olvarit zijn in lijn met Nutricia’s voedingsoptimalisatieprogramma.

Vragen of advies over jou of je kindje?