Over Olvarit

Het beste voor je kleintje! Sommige beslissingen kunnen best lastig zijn als het op je baby aankomt. Bij Olvarit vinden we het belangrijk dat jij je als ouder goed voelt over wat jij je kind te eten geeft.

We hebben een passie voor goed eten en inmiddels al meer dan 60 jaar ervaring en kennis in het kweken, selecteren en bereiden van natuurlijke babyvoeding. Maar we gaan nog een stapje verder. Zo houden we internationale standaarden aan voor het selecteren van de beste ingrediënten voor jouw kindje. Dit betekent dat de producten geteeld worden op speciale babyvelden, die ver weg van snelwegen liggen, om zo de hoogste kwaliteit en veiligheid te waarborgen. De ingrediënten groeien bovendien in de open lucht onder de zon. Op die manier zorgen we er samen met onze boeren voor dat de beste ingrediënten worden geteeld. We houden het ecosysteem in onze velden in evenwicht, door onze ongediertebestrijding op een natuurlijke wijze te doen. Zo hebben we insecten hotels op onze velden om een grote diversiteit aan insecten aan te trekken. Zoals bijvoorbeeld lieveheersbeestjes!

Wist je ook dat de gewassen 650 keer getest worden en dat we nooit gebruik maken van kunstmatige toevoegingen voor al onze vers geteelde ingrediënten?

Over Olvarit

Een duurzame toekomst voor je kleintje

Daarnaast komt Olvarit samen met ouders en baby’s op voor onze planeet. Dit doen we met voeding die altijd duurzaam en verantwoordelijk wordt geproduceerd. Met respect voor de natuur worden onze ingrediënten in de juiste seizoenen gekweekt, bereid en verpakt. We vinden het belangrijk om een duurzame relatie met al onze boeren op te bouwen. Daarbij verbouwt 100% van onze boeren de producten op een duurzame manier. Ook worden onze groenten en fruit zorgvuldig geoogst, zodat we nooit méér uit de natuur halen dan dat we terug kunnen geven.

We zorgen ook voor de dieren

Net als jouw kleintje, is ook Olvarit gek op dieren! Hier willen we dan ook goed voor zorgen. Onze vis wordt gevangen volgens duurzame visserij en onze varkens en kippen groeien op in goedgekeurde leefomstandigheden. Zo geven we anti-stress ballen aan de varkens om te spelen én voorkomen we hiermee dat ze elkaar gaan bijten. Wist je dat kippen gek zijn om te pikken op alles dat glimt? Daarom hangen we CD’s op om de kippen actief en blij te houden. Hierdoor hebben de varkens en kippen meer plezier en kunnen zij hun energie beter kwijt.

Hoe worden onze potjes gemaakt?

Wanneer alleen de beste ingrediënten overgebleven zijn, begint de volgende stap: het maken van een potje Olvarit! Maar hoe wordt dat nu eigenlijk gemaakt? Het lijkt heel erg op hoe jij, en vele generaties voor jou, het eten voor je kindje thuis klaarmaakt.

Er wordt bewust gekozen om de ingrediënten te stomen. Met stomen behoud je namelijk de vitamines, mineralen en smaak het beste. Daarna worden onze potjes kort verhit en luchtdicht afgesloten en bestrijden we ongewenste bacteriën. Hierdoor zijn onze potjes lang houdbaar. Uiteraard wordt op geen enkel moment in het productieproces onnodig gebruik gemaakt van toevoegingen of conserveermiddelen*. Op die manier zijn we er zeker van dat je kleintje alleen de juiste voedingsstoffen binnen krijgt voor de juiste leeftijdsfase.

*) Net als overige babyvoeding.

Olvarit productieproces

Hoe kun je het beste een potje bereiden?

Lees hier meer >>