Nutricia baby
Voeding

Voedingsschema voor je baby van 4-5 maanden

Wat eet je baby van 4-5 maanden? Wat voor hapjes kun je hem wanneer geven en hoeveel borst- of flesvoeding? Bekijk het voedingsschema.

Het begin van de eerste hapjes!

Na 4 à 5 maanden begin je - na overleg met je arts of het consultatiebureau - meestal met de eerste hapjes. Je baby geeft zelf het moment aan dat hij eraan toe is. De eerste twee weken geef je groentepapjes. Daarna kun je ook starten met fruitpapjes. Kies in het begin voor één groente- of fruitsoort per keer. Ga voor de hapjes uit van ongeveer 125 gram en geef ze tussen twee borst- of flesvoedingen in. Laat je kindje zelf bepalen hoeveel hij eet. De hoeveelheid is nu nog niet belangrijk, het is puur bedoeld om te oefenen. Maar zo kan je baby er alvast aan wennen! De hapjes zijn niet bedoeld om de borst- of flesvoeding te vervangen; die blijft het belangrijkst.

Dagmenu/voedingsschema voor baby’s van 4-5 maanden

Als je kindje 4-5 maanden oud is, drinkt hij borst- of flesvoeding. Daarnaast mag hij al beginnen met de eerste hapjes. Hierboven dagmenu geeft een overzicht van de eetmomenten van je kindje. Bij ieder eetmoment geven we een indicatie van het tijdstip en voorbeelden van wat je kindje zou kunnen eten.

Vragen of advies over jou of je kindje?