Nutricia baby
Voeding

Hoeveel groenten nodig?

Je kindje heeft gemiddeld 75 gram groente per dag nodig. Daar kun je samen met je kindje naartoe werken.

Hoeveel groente heeft jouw kindje nodig?

Groenten zijn een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding van je kindje. Toch blijkt dat heel veel kinderen in Belgiƫ te weinig groenten eet. Men adviseert 50 tot 100 gram groenten per dag voor peuters van 1 tot 3 jaar. Gemiddeld is dat 75 gram per dag.

Gezonde eetgewoonten

In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor gezonde eetgewoonten op latere leeftijd. Begin daarom al vroeg met het geven van groenten. Is je kindje tussen de 4 en 6 maanden? En is hij klaar voor zijn eerste hapjes? Dan kun je starten met enkelvoudige en zachte groentesmaken, zoals worteltjes, bloemkool of broccoli. Deze smaken accepteert je kindje gemakkelijk en zo leert hij groente waarderen. Start met een paar theelepeltjes. Gaat dat goed? Laat je kindje dan de volgende keer zelf bepalen hoeveel groente hij eet. Zo werk je samen toe naar gemiddeld 75 gram per dag als je kindje 1 jaar oud is.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 19 maanden

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.