Nutricia baby

Als je kindje niet wil eten

Net nu je weet wat je kindje lekker vindt, is het ineens weer afgelopen. Hij weigert van alles en de maaltijd is een ramp.

Geen zin

Maak je geen zorgen, dit is een heel normale fase. Het hoort bij het opgroeien tot een persoontje met een eigen wil. Ongeveer de helft van de kinderen wordt op deze leeftijd een lastige eter, je bent dus zeker niet alleen.Het zal je bekend voorkomen: je maakt een warme maaltijd, maar je peuter heeft helemaal geen zin om te eten. Hij heeft, net als de andere gezinsleden, een drukke dag achter de rug en is behoorlijk moe. Je zou kunnen proberen om hem ’s middags al een warme maaltijd te geven als lunch. Dan kan hij ’s avonds een boterham of bordje pap eten.

Tips om beter te eten

2Voor je kindje is de (warme) maaltijd, zo met z’n allen aan tafel, een mooi moment om z’n eigen wil te laten gelden. Dat is op dit drukke moment niet altijd even handig! Kijk eens of deze tips om je kindje beter te laten eten je verder helpen.

Maak groenten lekker!

Veel kindjes van deze leeftijd hebben een hekel aan het eten van groenten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kleintje nieuwe en andere groentesoorten te laten proberen. Maak bijvoorbeeld tomatensoep van verse tomaten, bleekselderij, ui en wortel. Met een staafmixer maak je er een gladde soep van waarin je kleintje geen groente kan vinden! Kijk hier voor meer tips over groente.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 17 maanden