Voeding

Voedingsschema 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je kindje al flink op weg om met het gezin mee te eten. Het dagmenu bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.

Dagmenu voor kindjes vanaf 12 maanden

Hoe zorg je ervoor dat je kleintje al zijn voedingsstoffen binnenkrijgt? Niet alle voeding is geschikt voor jonge kinderen en ook het eten zelf kan in deze periode lastig zijn. Je kindje krijgt een eigen willetje en zegt vaak nee tegen nieuwe, maar ook tegen bekende voeding. Het is daarom niet altijd even gemakkelijk om een gezond en gevarieerd dagmenu samen te stellen. Nutricia helpt je hierbij en heeft een voorbeelddagmenu samengesteld. 

7 – 8 uur: Ontbijt

250 ml groeimelk en 1 snee licht bruin brood + margarine en beleg

12 – 13 uur: Lunch

Olvarit mijn grootse maaltijd + bekertje water

15 – 16 uur: Tussendoortje

Olvarit fruit voor peuters + bekertje water of Olvarit fruitdrank

17 – 18 uur: Avond

250 ml groeimelk en 1 snee licht bruin brood + margarine en beleg

Begin de dag goed met een ontbijt

Ook als je kindje zijn eerste verjaardag heeft gevierd, blijft een goed ontbijt belangrijk. Zo krijgt hij de energie en deel van de voedingsstoffen die hij nodig heeft om zijn dag vol ontdekkingen goed te beginnen. Bekijk hier wat geschikte ontbijtproducten voor je kindje zijn.

Lekker lunchen

Het wordt steeds gezelliger aan tafel als je kindje groter wordt. Hij kan zelf al hapjes nemen en binnen de kortste keren geeft hij zelf aan welk broodbeleg hij lust. Zorg dat hij een gezonde keuze kan maken. Bekijk welke producten geschikt zijn voor de lunch van je kindje.

De warme maaltijd

Na zijn eerste verjaardag, wordt de motoriek van je kindje telkens beter. En die kan hij alleen nog maar verder verfijnen door veel te oefenen. Laat je kindje dus zelf eten als hij dat wil. Dat is goed voor zijn oog-handcoördinatie. Twijfel je of hij wel voldoende binnenkrijgt? Geef dan tussendoor zelf wat hapjes. Daarna mag hij natuurlijk een lekker toetje. Bekijk wat geschikte maaltijden zijn voor je kindje.

Gezonde tussendoortjes

De wereld van je kindje wordt elke dag groter. En al dat ontdekken kost energie. Geef je kleintje, naast de dagelijkse drie hoofdmaaltijden, daarom nog 2 of 3 tussendoortjes.

Voeding

Lekkere, gezonde en makkelijke recepten voor jou en je kindje.

Vind recepten

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 10,5 maand

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Nutricia Baby

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Nutricia Baby en blijf op de hoogte.

Vragen of advies over jezelf of je kindje?