Overzicht

Aardappelpaddenstoeltjes met rundstoofvlees en bloemkool

Vanaf 18 maanden.

  • Hoofdgerecht
  • 2 uur bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rundstoofvlees
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels rozijntjes
  • 5 roseval aardappelen (of aardappelen met een rode schil)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel boter
  • 500 ml water
  • Nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze

    Wist je dat

    ...spruitjes twee tot drie keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?

    Mimi, Voedingskundige

    Mimi

    Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

  1. Gaar het stoofvlees en pel en snij de knoflook en ui

    Verhit de olijfolie op een hoog vuur in een ruime braadpan.

    Bak het stoofvlees rondom bruin in 5 minuten.

    Pel de uien en snij in halve ringen.

    Pel de knoflook en hak in grove stukken.

    Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.

    Voeg de laurierblaadjes en azijn toe en blus met 500 ml water.

    Plaats het deksel op de pan en stoof het stoofvlees gaar in ongeveer 1,5 uur.

    Draai het stoofvlees na 45 minuten stoven om.

    .

  2. mes

    Kook of stoom de aardappelen.

    Snij de aardappelen in 2.

    Druk een appelboor aan de platte kant en in het midden van de aardappel, ongeveer 1 tot 2 cm in de aardappel.

    Draai met een klein mesje aan de buitenkant van de aardappel rond de appelboor.

    Draai de boor voorzichtig uit de aardappel zodat je een soort steeltje krijgt.

    Was de aardappelen in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  3. Kook de bloemkool.

    Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde bloemkoolroosjes.

    Snij de stengel van de bloemkoolroosjes op de plaats waar 'de takken naar de bloemkoolroosjes' beginnen.

    Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.


    Ga je de bloemkoolroosjes koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de bloemkool net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de bloemkool gaar in 5 minuten.


    Ga je de bloemkoolroosjes stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de bloemkool gaar in 15 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de bloemkool om te voelen of de roosjes goed gaar zijn.

    Giet de bloemkool af in een vergiet.

  4. lepel_vork

    Dek de tafel.

    Leg op ieder bord 2 paddenstoeltjes, de bloemkoolroosjes met rozijntjes en het stoofvlees.

    .