Overzicht

Baby bloemkooltjes met aardappelpuree en gehakt

Vanaf 8 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
  • Vrij van gluten

Ingrediënten voor 4 personen

  • Bloemkool
  • 260 gram aardappelen
  • 60 à 80 gram rundergehakt (maal vers kwaliteitsvlees of laat dit door de slager doen)
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wist je dat

...je vanaf nu kleine, zachte stukjes mag geven aan je kindje? Maak daarom de puree vanaf nu fijn met een vork in plaats van hem fijn te pureren.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Kook of stoom de bloemkool.

    Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde bloemkoolroosjes.

    Snij de stengel van de bloemkoolroosjes op de plaats waar 'de takken naar de bloemkoolroosjes' beginnen.

    Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.


    Ga je de bloemkoolroosjes koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de bloemkool net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de bloemkool gaar in 5 minuten.


    Ga je de bloemkoolroosjes stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de bloemkool gaar in 15 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de bloemkool om te voelen of deze goed gaar is.

    Giet de bloemkool af in een vergiet.

  3. koekenpan

    Kook het rundvlees.

    Zet een kookpot op middelhoog vuur en kook voldoende water.

    Voeg het rundvlees toe en kook tot het gaar is.

    Giet nadien het rundvlees af.

  4. Stamp de aardappelen aan

    Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de bloemkool en het rundvlees toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    Voeg tot slot wat plantaardige olie toe.

  5. lepel_vork

    Dien de bloemkoolpuree op.