Overzicht

Baby bloemkooltjes met aardappelpuree en gehakt

Vanaf 8 maanden

bloemkool aardappelpuree gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit
  • Vrij van gluten
ingrediënten bloemkool aardappelpuree gehaktballetjes

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1 kleine bloemkool (500g)
  • 260 gram aardappelen
  • 60 à 80 gram rundergehakt (maal vers kwaliteitsvlees of laat dit door de slager doen)
  • 2 el plantaardige olie

Wist je dat

...je vanaf nu kleine, zachte stukjes mag geven aan je kindje? Maak daarom de puree fijn met een vork in plaats van hem fijn te pureren.

Mimi, Voedingskundige

Nutricia Babyvoedinglijn - Mimi
100dh

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in 4 stukken.

    Was de stukken aardappelen in koud water en doe deze vervolgens in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Kook de bloemkool

    Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde bloemkoolroosjes.

    Snijdde stengel van de bloemkoolroosjes op de plaats waar 'de takken naar de bloemkoolroosjes' beginnen.

    Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.

    Doe de bloemkoolroosjes in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de bloemkool net onder water staat.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de bloemkool gaar in 5 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de bloemkool om te voelen of deze goed gaar is.

    Giet de bloemkool af in een vergiet.

  3. Kook het rundvlees

    Zet een kookpot op middelhoog vuur en kook voldoende water.

    Voeg het rundvlees toe en kook het gaar in 10 minuten.

    Giet nadien het rundvlees af.

  4. Maak de puree

    Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de bloemkool en het rundvlees toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    Voeg tot slot wat plantaardige olie toe.

  5. Bewaar de rest van de puree voor later

    Laat de puree goed afkoelen.

    Verdeel de puree over zes schone bakjes.

    Plak na het afkoelen een etiket op de bakjes en schrijf daar de datum op.

    De bakjes kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer ( -18°C) kun je het hapje tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kun je het 24 uur bewaren.

    .

  6. De maaltijd ontdooien

    Ontdooi de maaltijd in de koelkast.

    Opwarmen van de maaltijd kan au bain-marie in een kookpot, met een flessenwarmer of in de microgolfoven.