Overzicht

Babypuree met rode kool en kabeljauw

Vanaf 12 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram rode kool
  • 1 ui
  • 400 gram aardappelen
  • 200 g kabeljauw
  • 1 appel
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Groeimelk of volle melk

Wist je dat

...rode kool veel vitamine C bevat? Vitamine C ondersteunt de werking van het immuunsysteem van je peuter, en helpt bovendien bij de opname van ijzer.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.

    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snij de appel en de ui.

    Was de appel en snij deze in kleine reepjes.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snij de ui in ringen.

  3. Kook of stoom de rode kool.

    Snij de rode kool in stukjes Ga je de rode kool koken: Doe de rode kool in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de rode kool net onder water staat.

    Zet de kookpot op een laag vuur en kook de rode kool op een laag vuur in enkele minuten gaar.

    Ga je de rode kool stomen: Doe de rode kool in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de rode kool gaar in 25 minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de kabeljauw en de ui.

    Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

    Bak de kabeljauw in ongeveer 8 minuten gaar.

    Draai de vlam laag en voeg de ui toe.

    Bak het geheel nog 2 minuten.

  5. Maak de puree.

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    Voeg de rode kool, ui en reepjes appel en een eetlepel olie aan de aardappelpuree toe.

    Schep alles goed door elkaar.

  6. lepel_vork

    Dien de rodekoolpuree en de kabeljauw op.