Overzicht

Bakschotel andijvie met tomaat en ham voor de kleintjes

Vanaf 12 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram andijvie
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram hamblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peterselie
  • Basilicum

Wist je dat

... andijvie familie is van de witlof?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook of stoom de aardappelen.

    Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.

    Was ze in koud water.


    Ga je ze koken: Doe ze in een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.


    Ga je ze stomen: Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.

    Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.

    Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.


    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snijd de paprika en de tomaten.

    Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snij de paprika in kleine blokjes.

    .

  3. Was de andijvie in koud water.

    En snij nadien in kleine stukjes.

    .

  4. koekenpan

    Bak de ham en de groenten.

    Zet een pan op middelhoog vuur en verhit de olie.

    Voeg de hamblokjes, paprika en de tomaat toe en stoof aan.

    Voeg de andijvie toe en stoof het geheel totdat het gaar is.

    Voeg naar smaak peterselie en basilicum toe.

  5. lepel_vork

    Dek samen met je kindje de tafel.

    Dien de geroerbakte andijvie op, samen met de aardappelen.