Overzicht

Bloemetje Ei

Vanaf 18 maanden

  • Lunch
  • 10 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 1 rode, gele of groene paprika
  • 12 mini-asperges
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

paprika vol vitamine C zit? Rode paprika bevat veel meer vitamine C dan groene paprika.

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor.

    Was de paprika onder koud water en snij in ringen van circa 1 cm dikte.

    Snij 1 cm van de onderkant van de asperges.

  2. Blancheer de asperges.

    Zet een pan water op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en voeg de asperges toe.

    Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.

    Ze mogen best nog wel een beetje ‘bite’ hebben!.

  3. koekenpan

    Bak de bloemetjes.

    Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de paprikaringen toe en bak ze aan 1 kant gedurende 1 minuut.

    Draai de ringen om en breek voorzichtig1 ei in iedere ring.

    Draai het vuur wat lager en doe een deksel op de pan.

    Bak de eieren in circa 4 minuten gaar.

    .

  4. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen.

    Dek de tafel.

    Leg voorzichtig met een spatel 1 bloem op ieder bord.

    Decoreer met de uitgelekte asperges.

    .