
Zonnige frittatamuffins
Allergie informatie
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes´ beginnen.
Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Vul een pan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare bloemkool af in een vergiet.
Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.
Voeg de eieren toe aan het kokende water en ze in 6 tot 8 minuten gaar.
Laat de eieren schrikken onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg kaas toe en meng dit goed met de aardappelpuree.
Voeg als laatste nootmuskaat toe naar smaak.
Dek de tafel.
Dien de bloemkool, aardappelpuree en stukjes ei op.