
Stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
... bloemkool veel vitamine C bevat? Vitamine C helpt bij de opname van ijzer.
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken.
Was ze in koud water.
Ga je ze koken:
Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.
Ga je ze stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de aardappelen gaar in 35 tot 40 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde bloemkoolroosjes.
Snij de stengel van de bloemkoolroosjes op de plaats waar 'de takken naar de bloemkoolroosjes' beginnen.
Vind je de bloemkoolroosjes te groot? Snij deze dan in de lengte doormidden.
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snij ze in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.
.
Ga je de bloemkoolroosjes koken: Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de bloemkool net onder water staat.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de bloemkool gaar in 5 minuten.
Ga je de bloemkoolroosjes stomen:
Doe ze in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de bloemkool gaar in 15 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de bloemkool om te voelen of deze goed gaar is.
Giet de bloemkool af in een vergiet.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en verhit de olie.
Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.
Doe de ui erbij en bak deze mee tot het gehakt bruin en gaar is.
Draai de vlam laag, voeg de tomaten en de bloemkool toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.
Voeg naar smaak nootmuskaat toe.