
Wortel-hummusdippers
Allergie informatie
- Geen koemelkeiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen vlees
- Geen varkensvlees
- Vrij van soja-eiwit
... wortels vroeger paars waren?
Mimi, Voedingskundige
Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.
Was de wortelen en snij ze in stukjes van een centimeter.
Spoel de broccoli grondig af met koud water.
Verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snij de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snij de tomaten in kleine blokjes.
Ga je de broccoli en wortelen koken: Doe ze in een kookpot.
Vul de kookpot met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10 minuten.
Ga je de broccoli en wortelen stomen: Doe de wortelen in een stoompan of de stoominzet van een kookpot.
Vul de kookpot met koud water, tot net onder de stoominzet.
Zet de kookpot op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en stoom de wortelen gedurende 20 minuten voordat je de broccoli toevoegt.
Stoom de wortelen en broccoli samen in 5 á 6 minuten gaar.
Giet de groenten af in een vergiet.
Breng wat water aan de kook in een kookpot en voeg de zalm toe.
Pocheer de zalm in 8 tot 10 minuten gaar.
Giet de zalm nadien af.
Dien het geheel op.
.