Overzicht

Gekke groentechips

Vanaf 12+ maanden

  • Snack
  • 20 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 ongekookte rode biet
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • Olijfolie

Wist je dat

... wortelen, wanneer je ze verwarmt, een zoetere smaak krijgen?

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. oven

    Oven voorverwarmen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bereid de groente.

    Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Was de groenten goed en schil de biet en de winterpeen met een dunschiller.

    Snij vervolgens alle groenten in zo dun mogelijke plakjes, doe dit met een scherp mesje, een kaasschaaf of een dunschiller.

    Hoe dunner hoe beter!.

  3. Bak de groentechips.

    Leg de plakjes groenten op een bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie.

    Gebruik niet teveel olijfolie, anders worden de chips niet knapperig.

    Zet de bakplaat circa 10 minuten in de oven.

    Let op dat de groentechips niet te donker worden, dan worden ze bitter.

  4. lepel_vork

    Serveren.

    Laat de chips goed afkoelen voor je ze serveert.