Overzicht

Gevulde paprika met rijst en spinazie

Vanaf 12 maanden

  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rode paprika’s
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 400 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 400 gram kipfilet
  • Geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

... je paprika's in veel verschillende kleuren hebt? Het bekendst zijn de rode, gele en groene paprika. Maar er bestaan ook zwarte, paarse en witte paprika's!

Mimi, Voedingskundige

Mimi

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst.

    Vul een kookpot met ruim water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Was en snij de paprika, de ui en de spinazie.

    Was de paprika in koud water.

    Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

    Was de spinazie in koud water.

  3. koekenpan

    Bak de kipfilet, de ui en de spinazie.

    Snij de kipfilet in smalle repen.

    Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de kipreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.

    Voeg de ui en spinazie toe en bak het geheel gedurende enkele minuten, totdat de spinazie volledig geslonken is.

  4. Vul de paprika’s.

    Voeg de gekookte rijst toe aan de kipfilet en groenten, en roer het geheel goed door elkaar.

    Schep het mengsel in de paprika’s tot deze volledig gevuld zijn.

  5. oven

    Bak het gerecht in de oven.

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

    Zet de gevulde paprika’s in een ingevette ovenschaal.

    Strooi de geraspte kaas over het geheel.

    Zet de ovenschaal in de oven en bak de paprika’s ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    .

  6. lepel_vork

    Dien de gevulde paprika’s op.